26 augusti 2007

Bättre kan du Allen. Eller åtminstone - bättre har du kunnat

Vi hade filmkväll hemma igår och kollade in Woody Allens Scoop. Men näe, den var inte särskilt kul eller bra. Den grävande journalisten Strombel har fått nys om ett jättescoop. Nämligen att seriemördaren som kallas tarotmördaren skulle vara den rike aristokraten Peter Lyman. Enda kruxet är att Strombel är död och inte själv kan nysta vidare. Han låter inte detta stoppa honom utan lyckas att tillfälligt materialisera sig inför den unga journalistikstuderande Sondra. Sondra tar sig an uppgiften så till den milda grad att hon blir romantiskt involverad med den snygge Peter.

Woody Allen själv spelar en tramsig, virrig och nervös trollkarl som blir involverad eftersom det var under en av hans föreställningar som Strombel visade sig för Sondra. Vi är ju vana vid att se Allen nervöst pladdrande men här har tramsigheten tagit överhanden.

Humoristisk thriller tror jag att filmen är kategoriserad som. Men den är varken särskilt humoristisk eller särskilt läskig (vilket jag tycker är ett kriterium för en thriller).

Inga kommentarer :