08 december 2007

Bokglögg

Vad gör man när bokhyllan blir för trång? Ja, det finns ju flera alternativ förstås. Man kan köpa en till bokhylla. Om man har plats till det. Har man inte plats till det kan man skaffa en större lägenhet. Men det är kanske lite drastiskt. Eller så kan man ju sluta köpa böcker. Men det är om möjligt ännu mer drastiskt.

Så vad gör man? Jo, man bjuder hem sina vänner på bokglögg. Och vad är då bokglögg? Det är när man rensar ut böcker ur sin bokhylla och bjuder man in sina vänner till bokglögg. Det är vad vi har gjort och i morgon eftermiddag har vi vårt glöggmingel där vi förväntar oss att våra gäster bär med sig böcker hem.

6 kommentarer :

Fröken Nina sa...

Attans vad synd att man inte är kompis med dig! :D

Matilda sa...

Vilken superbra idé! Hoppas bara att era vänner inte får för sig att bjuda in er sedan på bokglögg hos dem... För då blir det ju plus-minus-noll... :)

Magica de Hex sa...

Bra idé! Snart är nog bohyllan full igen och då gör du om proceduren och så kan du/ni hålla på så i all evinnerlighet. Tänk vad bra - förena nytta med nöje! Ha så trevligt!

www.mediabrus.dinstudio.se sa...

Jag brukar rensa bokhyllan och åka iväg med en kasse böcker till mina föräldrar jag :)

AnnCharlott sa...

Nina, du hade varit så välkommen:) men det blir säkert fler bokglöggar, för som Magica påpekade är nog bokhyllan snart full igen. Och ja, Matilda risken finns att vännerna tar efter vår idé. Det där med att bära iväg böcker till föräldrarna är ju också en bra idé:)

Ivana Eklund sa...

Vilken härlig idé, tack för den. Står just inför uppdraget att rensa i min bokhylla...