09 januari 2008

Suveräna barnboksskapare

Carin och Stina Wirsén gör suveräna barnböcker. Tillsammans har de gjort böckerna om Rut och Knut som sedan fick en lillebror - lilla Tjut. Och för boken och cd:n Supershow med Rut & Knut & lilla Tjut fick den Expressens Heffaklumpen 2007. I Supershow ... har de verkligen kommit loss med urhäftiga rim och fartfyllda bilder (ok, jag vet, fartfyllda bilder låter som värsta klyschan men jag vet inte hur jag bättre ska beskriva dem) och cd:n som hör till är riktigt bra - och jag brukar inte vara förtjust i barnskivor.

Stina har också gjort egna böcker bland annat sex böcker i vad man skulle kunna kalla "vem"-serien, Vem blöder, Vem är arg, Vem bestämmer, Vem är ensam, Vems byxor och Vems mormor. De böckerna hör nog till det bästa som finns för små barn idag. Att skildra så mycket dramatik, känslor och humor med så få ord och till synes enkla bilder är mästerligt.

Andra bloggar om: , , , , intressant.se

1 kommentar :

ka sa...

Håller med, wirsénarna är verkligen fartfyllda på helt andra än det klyschiga sättet. Underbart med supershow! Hoppas att den sätts opp av Teater Pero som ju ger finemangfina Rut och Knut leker doktor just nu.