11 april 2008

I webbdagarna två

Jag har tillbringat två dagar på Oscarsteatern i Stockholm tillsammans med en massa människor som på ett eller annat sätt jobbar med Webben. Jag har vimlat och minglat bland representanter för webbyråer, en och annan webbutvecklare, webbredaktör eller representant för it-avdelingen, men mest av allt med marknadsföringsfolk.

Jag känner mig lite stenålders där jag sitter och antecknar i mitt fina block med min fina penna. Många av de övriga åhörarna sitter med sin laptop i knät eller mobilen i högsta hugg för att föreviga det som sker på scenen. Och från scenen sköljer förkortningar, engelska uttryck och svengelska formuleringar över mig.

En hel del smått och gott av intresse fick jag ändå plitat ner i mitt block:
webb 2.0 är här för att stanna fick vi veta - om nu någon trott något annat.
Våra mobiler blir mer och mer en förlängning/komplement till vår dator.
De amerikanska iPhone-användarna ägnar endast 17% av sin iPhone-tid till att tala i den.
Teens och Tweens använder knappt mejl längre; "bara om jag ska skriva till någon gammal".
Aggregatortjänster (där fick jag lära mig ett nytt uttryck) spås en lysande framtid. Alltså sajter där du kan samla allt ditt material från alla andra sajter du har material på.

1 kommentar :

Amoroso- Nu vill jag sjunga dig milda sånger sa...

Intressant det där. Tror också att aggregatorn (eller läsaren) är här för att stanna. Så enormt tidsparande i ett informationsflöde som vårat! Och webb 2.0 inbjuder folk till interaktivitet, folk vill inte längre vara passiva.