27 augusti 2008

Eastern Promises

eastern promisesEn bra sak med hösten är att det är helt legalt att vistas inomhus igen. Nedsjunken i soffan med en bok - eller som igår kväll - framför en film.

Eastern Promises var en av de filmer vi inte lyckades pricka in under Stockholms filmfestival förra året och sedan kom vi aldrig iväg att se den på bio. Men nu finns den hos vår lilla lokala filmuthyrare och igår var det alltså dags.

Det är en ruggigt bra film även om en del scener är i ruskigaste laget. En ung gravid rysk flicka kommer svårt blödande in på ett sjukhus i London. Flickan dör men barnet klarar sig. Barnmorskan Anna börjar privata efterforskningar för att hitta flickans anhöriga. Den enda ledtråd som finns är en dagbok på ryska. I sin jakt på någon som vill översätta dagboken hamnar hon mitt i famnen på den ryska maffian. Jag kan väl tycka att Anna är lite väl aningslös. Och sedan när hon börjar förstå vilka det är hon har att göra med lite väl kaxig. Men som sagt. En riktigt bra film som också innehåller en överraksnade twist. (Eller så är det jag som är trög som inte hade listat ut det).

2 kommentarer :

Matilda sa...

Hejsan!
Nu är jag tillbaks (åtminstone på halvfart).
Hoppas allt är bra med dig och att du haft en skön sommar!

Spectatia sa...

Tipset antecknas. :-)