10 mars 2009

Men hallååå där!


Detta var väl ändå onödigt. Eller hur? Jag trodde faktiskt vi var överens om att NU ÄR VINTERN SLUT! Nu ska cykeln fram. Nu ska gatorna sopas. Nu ska balkongen [snart] fixas. Och så vaknar man upp till detta!!? Det känns liksom inte helt ok.

Och som vanligt när stan får några centimeter snö blir det kaos i trafiken.

3 kommentarer :

Lisa sa...

Sannerligen inte! Jag är skitsur.

Magica de Hex sa...

Det känns inte ALLS ok. Shit.

magnus sa...

Hej! Hoppas du inte tycker att jag nu spammar (gör jag inte; denna långa kommentar skriver jag unikt), men detta är min blogg om klimat: klimathot-gameover.blogspot.com

Det vi ser nu är bara väder och bara väder under ganska många år är klimat, och förändrat väder under ganska många år är alltså klimatförändring. Klimatförändring har jorden alltid haft, och det finns cykler i den. Vi har nu inte sett något som går utanför det normala (Al Gores och andras påståenden om det är fel och ofta presenterat med förledande statistik och data.)

Många tror att det blir kallare under kommande decennier, och det beror enligt vetenskapen säkert på havsströmmar -- artiklar i Nature och Science hänvisar till detta, även om inte IPCC har detta i sina modeller.

Vidare menar forskare att en tydlig korrelation mellan klimat och solaktivitet (som sjunkit till lägre nivå än på 100 till 200 år) kommer att ge kallt klimat.

IPCC:s modeller är egentligen nu falsifierade. Bl a visades härom veckan i en vetenskaplig rapport att vattenånga minskat vid uppvärmning och alltså inte ökar och förstärker som IPCC trodde. Uppvärmning från CO2 på det sätt IPCC antar är därmed omöjlig.

Abstract till denna rapport.

Praktiskt sett betyder detta att mer än 1 grad C uppvärmning är omöjlig. Uppvärmning på mindre än 1 grad C till år 2100 är dock möjlig.

Det oroväckande är att detta med klimatet är en ideologi som kommit att upprätthållas med stigmatisering och är politisk (där t ex Johan Rockström och många andra ljuger om att vi har accelererande klimatproblem samt havsförsurning).

mvh, Magnus A