04 september 2009

Härligt om kärlek

Emilia är den duktiga tjejen som är bra i skolan. Hon är tystlåten men inte egentligen blyg. Johan är den struliga killen som skolkar ofta. Som är ute och klottrar på nätterna. De är så olika som två människor kan vara tänker Emilia. Ändå dras hon till Johan. Hon tycker sig se en snäll person bakom den arga och struliga killen. Emilia och Johan inleder en trevande relation. Men det är inte så lätt att tränga igenom Johans ilskna skal.

Vad händer när dessa två möts? Ska Emilia låta Johan styra förhållandet? Hur mycket ska Emilia anpassa sig för att få vara tillsammans med honom? Det är frågor som Simonette Schwartz ställer i sin bok Klotter och kärlek. Det är en avskalad men ändå intensiv berättelse om kärlek. Om att tro och lita på sig själv.

Boken är utgiven på LL-förlaget som specialiserar sig på att ge ut lättlästa böcker. Lättlästa i den betydelsen att de är anpassade för de med dyslexi eller lässvårigheter. Det kanske gör att en del ungdomar missar den här lilla pärlan. För det tycker jag att det är. En riktigt bra och tänkvärd bokpärla om kärlek och identitet.

1 kommentar :

Maria sa...

Låter som en mycket intressant bok! :)