16 januari 2011

Ständigt denne Ahlstedt

Man ser, hör och läser mycket om Börje Ahlstedt nu. Inte så konstigt kanske, eftersom han är aktuell med sina memoarer, där han delar ut smockor till höger och vänster - eller åtminstone till en del prominenta kolleger. Ahlstedt har i alla fall haft den goda smaken att vänta med att skriva sina memoarer tills han är en bit över 70 år. Vilket är ganska befriande i en tid när memoarskrivandet krupit allt längre ner i ålder.

Satt och slötittade på en repris av Skavlan sent i går kväll och där var han alltså i gen - den gode Ahlstedt. Inte särskilt sympatisk egentligen. Gnällig och kaxig på samma gång. Jag har lite svårt att ta honom på allvar när han, som åldrande mycket framgångsrik skådespelare, hela tiden hävdar att han är som han är för att hans mamma skurade trappor på Lilla Essingen när han växte upp.

Sambon, som läst i Aftonbladet om Ahlstedts gliring till Skavlan om hur Maria Bonnevie kunnat välja honom, väntade med spänning på att få se Skavlans reaktion på detta. Men det visade sig att Svt klippt bort den delen.

1 kommentar :

Magica de Hex sa...

Instämmer helt o fullt om denne Ahlstedt, jezus, kan han inte växa upp?