03 maj 2011

3 x HermanMan kan ju inte annat än älska Herman. Denna filosofiska lilla kille så fylld av tankar och funderingar om livet. Nu har han funderat sig igenom tre böcker och enligt författaren Stian Hole blir det inte fler. Även om jag skulle tycka väldigt mycket om att få mer av Herman kan jag ändå tycka att det är skönt om Hole håller fast vid sitt löfte att sätta punkt. Ganska skönt om inte Herman blir en av alla dessa evighetslånga serier som rullar på i all oändlighet.

När vi först träffar Herman i Hermans sommar, så är det sista sommaren innan han ska börja skolan och det ger förstås upphov till många tankar och en viss oro hos vår filosofiska lilla vän. I Herman och eldsvådan blir det riktigt dramatiskt när Herman råkar tända eld på "frimärkssamlarens" vildvuxna trädgård. Men allt ordnar sig till det bästa och Herman och den gamle mannen blir vänner. Den senaste [och sista] boken om Herman heter Hermans hemlighet och även här står vänskapen i centrum för berättelsen. Och en hemlighet som han har tillsammans med tvillingen Johanna.

Stian Holes collageteknik har blivit vida uppmärksammad och hyllad. Det finns de som tycker att bilderna är lite otäcka, men jag tycker att de är fantastiska.

Inga kommentarer :