23 maj 2011

Melancholia - melankolisk och ångestframkallande

Lars von Trier må vara en stor clown och en omogen fjant men när det kommer till att göra film så är han briljant. Ikväll har jag varit på förhandsvisning av Melancholia och den levde upp till mina förväntningar. Förutom strålande skådespelarprestationer så var det också en vacker film, men framför allt starkt ångestframkallande. Jag kan tänka mig att det finns de som tycker att filmen är pompös och "to much" i all sin undergångskitsch men det funkar på mig. Och fastän det inte är någon större hemlighet hur det hela kommer att sluta så sitter jag med andan i halsen - skitnervös och med en rejäl dos ångest i maggropen.

Efter att ha blivit portad från Cannesfestivalen efter den omtalade presskonferensen så hade han inte någon chans på Guldpalen, men Kirsten Dunst fick välförtjänt pris som bästa kvinnliga skådespelare.

1 kommentar :

Anonym sa...

Du måste skämta!
Melancholia var en av de sämsta filmerna som någonsin visats på bioduken. Inte briljant nånstans. Ett jävla sömnpiller rakt igenom. Det enda jag har ångest över är att jag slösade två TIMMAR o FEMTON minuter av mitt liv på skit. /Andrea