03 oktober 2011

Snabb och långsam matlagning

Middag på 30 minuter med Jamie Oliver låter ju som en perfekt vardagskokbok tänker jag. Men jag har inte läst mer än ett par av recepten innan jag inser att jag nog aldrig kommer att laga ett enda av recepten i den boken. Det är något med hur de förklaras som gör att jag blir alldeles andfådd. Och om jag ska hinna tillaga dem på 30 minuter så skulle jag få stressa ihjäl mig.

Det är säkert inte något fel på recepten. Det är säkert både gott och nyttigt. Och boken är snygg. Men jag orkar inte igenom dem. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är men jag gillar inte upplägget i hur de presenteras. Den berättande texten gör att det för mig blir svårläst och inte särskilt överskådligt.Om ni bläddrar i smakprov ur boken så kanske ni förstår vad jag menar.

Inte heller skulle jag komma på tanken att laga något av recepten i Kaffekokarkokboken. Men jag råkade hamna framför ett av dessa nyhetsmorgonprogram på tv i helgen och då var bokens författarinna och tillika receptskapare Katja Wulf gäst där och blev nyfiken. Hittade hennes blogg idag och maken till knasigt härliga påhitt får man ju leta efter. Där handlar det inte om snabblagad mat. De flesta recepten tar sina modiga timmar att färdigställa och lite oaptitligt att tänka sig att trycka ner en massa mat i kaffebryggaren. Men vansinnigt skojigt.

1 kommentar :

Matilda sa...

Köpte Jamie's kokbok när jag flyttade till London för jag tyckte att 30 minuter var lagom för att laga mat. I inledningen stod det dock att det inte kommer ta 30 minuter första gången man gör receptet... Lovely! Har bläddrat i den 2-3 gånger men det enda jag tillagat (och då inte riktigt enligt receptet) var sweet potato mash. Dålig investering helt enkelt.