12 mars 2012

Kollektivroman i kollektivtrafiken

Jag läser just nu en kollektivroman som utspelar sig på pendelsträckan Nynäshamn–Bålsta. Den heter Avståndet mellan och är författad av ett gäng svenska författare som till exempel Johanna Koljonen, Katarina Kuick,Gunnar Ardelius, Mårten Sandén och Johanna Thydell. för att bara nämna några av dem. De olika kapitlen - eller episoderna kanske man ska kalla det - är fristående så tillvida att vi möter olika personer, men varje episod hakar i den närmast föregående och efterföljande. Det kan röra sig om en blick eller en krock, någon stiger av tåget och den avlösande huvudpersonen stiger på.

Som jag skrev inledningsvis så läser jag den nu har alltså inte läst alla episoder än. Men "so far" är det både fascinerande och underhållande läsning. Det hela känns helgjutet, än så länge är det inget som spretar iväg för mycket åt endera hållet och jag gissar att redaktören Karin Mossed kan ha en del med det att göra. Jag ser fram emot att läsa vidare.

1 kommentar :

Mia sa...

Hur det kunde spreta så lite är jag också nyfiken på. Imponerad. Alla författare verkar så samspelta. Mycket tankeväckande roman! http://joakimdesign.com/kreativituren/avstandet-mellan/