10 december 2012

Från begagnat via second hand till vintage

Förut var second hand begagnade kläder. Varken mer eller mindre. Och förresten heter det inte second hand längre [och definitivt inte begagnat, men det har det inte gjort på länge] det heter vintage. Nu verkar det bara vara väldigt speciella begagnade kläder som kvalar in. Åtminstone på butikerna här i Stockholm. Det fick jag erfara när jag försökte lämna in lite kläder till en av dessa butiker som säger sig ta emot begagnade plagg av god kvalitet. Jag hade packat en kasse med hela och rena kläder i gott skick. De var inte de trendigaste eller modernaste, men inte heller omoderna, utan baskläder i klassiska modeller och eftersom det var lite bättre och dyrare plagg tänkte jag att jag skulle försöka få en slant för dem. Men det var inte många plagg som passerade genom butiksägarens nålsöga. Jag fick bära hem nästan hela klassen igen. Så det blir väl att i vanlig ordning ta en sväng förbi Myrorna.

2 kommentarer :

Matilda sa...

Ja du, det är skillnad på begagnat och begagnat! Skrev en uppsats om det där för några år sedan och diskuterade skillnaderna på de olika begreppen.
Jobbar dessutom som volontär i en second hand-butik där det fokuseras mer på "vintage" eller finare märken, men inte står vi och kollar igenom kläderna framför kunden, det som inte passar i vår butik skickas till en filial. Fast det är kanske lite skillnad om man vill få en slant själv för sina kläder?

AnnCharlott sa...

De här kläderna var av så pass god kvalitet och i så gott skick att jag tänkte att jag skulle kunna få några kronor för dem. Därav sållningen i butiken. Men nu får det bli Myrorna i stället. Och med tanke på hur stor del av den ev. försäljningen som skulle gå till butiken och hur lite jag skulle få så känns det bättre att ev. förtjänst går till välgörenhet.