14 januari 2013

Fäärdig!

Idag blev jag äntligen färdig med mitt examensarbete till ebokskursen. Omslaget har jag redan visat tidigare men nu är hela eboken klar, liksom dokumentationen om hur jag gick tillväga. Eftersom jag valde att göra en ebok som i text och – framför allt bild – skildrar den resa till Nepal och Tibet som jag gjorde i april 2012 så stötte jag naturligtvis på en del problem då det enkla epub-formatet inte låter sig styras alltför mycket av den design som jag egentligen hade velat få till. Till det kommer att olika eboksläsare har väldigt olika sätt att tolka epub på. Det blev så att jag började komplicerat med att experimentera fram specifika bredder och positioneringar av de olika elementen. När det inte föll så väl ut blev nästa steg att gå in och rensa i min kod. Keep it simple, helt enkelt. Här kommer några sidor ur eboken. 


4 kommentarer :

Magica de Hex sa...

Å så fint. Jag vill se hela!!

Matilda sa...

Tjusigt! Bra jobbat!
En liten fråga - hur fungerar färgformatet i en e-reader som endast visar svart och vitt? Blir det någon kvalitetsskillnad (förutom den uppenbara frånvaron av färg) eller beror det helt på kvaliteten på själva läsaren?

AnnCharlott sa...

Just min bok skulle förmodligen bli ganska trist i en sv/vit läsare och sen beror det på läsaren hur pass bra upplösning dess skärm har. Mitt nästa steg blir att försöka få till en s.k. fixed layout som innebär att jag kan styra mer exakt hur sidorna visas. Men då blir den enbart läsbar i iPad.

Anonym sa...

Snyggt!

/dmcn