30 juli 2013

From Russia with hate

Den senaste tidens signaler från Ryssland om situationen för hbt-personer är minst sagt oroväckande. I januari klubbades en lag igenom som förbjuder "homosexuell propaganda". Det är illa nog. Och som ett brev på posten i denna homofientliga miljö har våldet mot hbt-personer trappats upp och det senaste hemska inslaget är att ryska nynazister torterar unga bögar som de lurat till sig via dejtingsajter. Inte sällan filmas dessa övergrepp och läggs ut på nätet. Polisens intresse av att utreda dessa brott är minimalt.

Stockholm Pride uppmanar alla svenska makthavare att starkt och tydligt ta ställning mot Rysslands antihomo-lag något som Carl Bildt anammade via Twitter och som fick Rysslands ambassad att reagera. Dock inte genom att visa någon som helst förståelse för kritiken. Nej tvärtom så försvarar man - förstås - sitt lands agerande:
”I alla tider har det ryska samhället utvecklat sin egen uppsättning moraliska värderingar, kulturella och religiösa traditioner som delas av en stor majoritet av folket. Det är just därför vi inte vill skapa förutsättningar för ”omvänd diskriminering”, när en liten grupp medborgare ges rätt att aggressivt marknadsföra sina åsikter till barn som strider mot de synpunkter som den dominerande majoriteten av ryssarna.”
Omvänd diskriminering? Ja, vad ska man säga? Om det inte vore så fruktansvärt skulle det nästan vara ett skrattretande uttalande. 

3 kommentarer :

Anonym sa...

det går faktiskt inte bo i sverige...när man gör det till ett Little San Fransisco...JAG VILL FLYTTA!!!!

AnnCharlott sa...

Till dig som vågar vara anonym kan jag bara säga: men så flytta då.

Magica de Hex sa...

Instämmer. FLYTTA!