15 juli 2013

Trista typer

På Twitter och Facebook har samlingsbilden nedan börjat synas. Den är fylld med föraktfulla tweets om damfotboll i allmänhet och dess utövare i synnerhet. Att håna andra är en sak men när upphovsmännen själva började utsättas för mothugg - och i en del fall även hån - var det inte längre lika kul. De allra flesta av dem har antingen stängt sitt konto eller gjort det privat. 

Vad de kanske inte riktigt förstått är att detta inte räcker för att göra dem osynliga på nätet som helhet. Om man söker på deras namn så kommer man i flera fall rätt in på deras facebooksidor eller hittar bilder på dem från deras idrottsklubbar. För tragiskt nog verkar det som om nästan samtliga av dem är unga idrottskillar. Många av dem har säkert inte ens uppnått myndig ålder och det är lite tragiskt att den här typen av sexistiska åsikter finns bland unga killar i Sverige idag. Man undrar vad det är för värderingar som frodas i idrottsmiljön. Här finns det mycket för idrottens ledare att ta tag i.


2 kommentarer :

Sanna sa...

Vilka idioter det finns där ute. Och så många frågor! Inte bara idrottsrörelsen, men vad säger deras familjer, lärare, flickvänner, kollegor? Det förskräckliga är ju att de verkar lägga ut detta utan eftertanke eller att skämmas, som att de räknar med att detta ska uppfattas som helt ok i deras egna kretsar. Blä!

Matilda sa...

Fy för! Detta föraktliga näthat.