26 april 2007

Gör det själv

Vi ska göra det mesta själva nu. Vara både producenter och konsumenter. Vi bloggar och vi skapar innehållet på sajter som myspace, YouTube, flickr med flera. Vi skapar ett liv på nätet.

Och nu med den digitala tekniken har det också blivit lätt och relativt billigt att göra egna böcker. Så jag och brodern gav oss med lust och glädje in i vårt eget lilla bokprojekt på Gör din egen bok. Ja, ja, om sanningen ska fram blir det väl i princip inte mer märkvärdigt än ett tryckt fotoalbum med lite bildtexter. Men vi kan ju alltid vara pretentiösa och kalla det fotobok:-)

Kul hade vi i alla fall och lätt var det. Riktigt lätt. De mallar och format som finns att välja på lämnar väl en del övrigt att önska. Den konstnärliga friheten blir ganska begränsad, kan man säga.

1 kommentar :

Matilda sa...

Gör din egen bok är en underbar idé. Har själv använt dem en gång och resultatet blev väldigt bra (frånsett att jag shabblade till det och beställde boken i häft-format i stället för inbunden...). Tycker det är bra att vi "vanliga svenssons" får en möjlighet att ge ut våra egna böcker. Nackdelen är väl att man inte kan skriva hur mycket som hellst, och det lämpar sig med till en bild + text-bok än en roman