11 januari 2007

Arvstvisten om Stieg Larssons dator

Jag tycker det är djupt tragiskt och olustigt att läsa om den arvstvist som tydligen pågår om Stieg Larssons bärbara dator med innehåll. Och innehållet är ju förstås embryot till ytterligare böcker om duon Salander/Blomkvist. Enligt vad man kan läsa i dagens DN finns en fjärde bok nästan helt klar liksom långtgående planer för del fem och sex. De som tvistar är Larssons bror och pappa på ena planhalvan och hans sambo sen 32 år på den andra. Det hela är bara så bedrövligt. Vilken girighet.

Tio böcker hade Stieg Larsson planerat att skriva om journalisten Mikael Blomkvist och datahackern Lisbeth Salander. Det är jävligt synd att han inte fick leva att skriva dem själv. Nu ser jag framför mig ett trist scenario där spökskrivare tar vid och vattnar ur det hela så länge där finns några kronor att tjäna.

1 kommentar :

Anonym sa...

Hej
jag läste samma artikel som du angående arvstvisten och blev också upprörd och ledsen. Kan inte folk lära sig att jämka ihop sig och DELA? Kvinnan Stig har levt med i 32 år har han ju trots allt valt! Sina föräldrar och syskon får man ju bara på "köpet". Vill inte heller se en massa taskiga uppföljare av dessa OTROLIGT välskrivna, välkomponerade och initierade deckare. Längtar verkligen efter att få läsa del 3 som lär komma i sommar.
Skärp er släkten!
Annika