30 oktober 2007

Bokfemman vecka 44

I veckans bokfemma gäller det att träda in i fem böcker, eller i alla fall att nämna fem böcker man gärna skulle vilja hoppa in i. Här kommer mina fem val:

Farväl till Berlin av Christopher Isherwood. Jag har alltid drömt om att få tillbringa lite tid i de dekadenta salongerna i 30-talets Berlin, innan Hitler och hans hedjukar tog över.

Robin Hood av Howard Pyle. Att få leva som laglös tillsammans med Robin Hood och hans gäng i Sherwoodskogen är en gammal dröm sedan barndomen.

Tom Sawyer och/eller Huckleberry Finns äventyr av Mark Twain. Också detta är en gammal barndomsdröm. Tänk att få glida fram längs Mississippi på en flotte!

Tunn luft av Jon Krakauer. Jag vet att jag aldrig skulle kunna ta mig upp på Mount Everests topp, men tillsammans med Jon Krakauer i hans bok skulle jag kanske kunna nå toppen.

Mästaren och Margarita av Michail Bulgakov. Lite skrämmande kanske, men nog vore det också spännande och häftigt att få stifta bekantskap med den mystiske Woland.

Andra bloggar om:

1 kommentar :

camilla sa...

Jag har oxå drömt om att leva med Robin Hood (var lite kär i honom när jag läste om honom...).

Jag inser när jag surfar runt bland bokbloggar hur många bra böcker jag har glömt att jag har läst -en väldigt trevlig upptäckt :)