05 december 2007

Bokfemman vecka 49

Den här veckan kan man tolka ämnet för Malins bokfemma väldigt fritt. Temat är nämligen att välja fem böcker som man på ett eller annat sätt assicierar till ordet mamma.

Pippi Långstrump för att jag har ett väldigt starkt minne av en oväderseftermiddag när jag var i femårsåldern och min mamma läste högt för mig och min bror ur denna bok.

Vi måste prata om Kevin av Lionel Shriver för att det är en oerhörd stark bok där en mamma rekapitulerar livet sedan hon fick sonen Kevin och försöker förstå varför det gick som det gick för honom. Boken känns så äkta att man skulle kunna tro att den var dokumentär men det är den såvitt jag vet inte.

Mammaboken för att det är en urkul bilderbok om en mamma som inte är helt politiskt korrekt. Boken är skriven av Kristina Berge och har urkul bilder av Anna Höglund.

Ensamma mamman av Cecilia Torudd av ungefär samma anledning som ovan.

I princip alla böcker av deckardrottningen Maria Lang för att det var de första vuxenböcker min mamma tipsade mig om när jag tröttnat på att läsa Kitty- och Femböckerna.

Andra bloggar om:

3 kommentarer :

*Malin* sa...

Vi måste prata om Kevin försökte jag få tag på från bibblan, men den var försvunnen. Det är många som har skrivit om den i bloggar o jag är nyfiken på den.

Det är nog många som kan ha med en Astrid Lindgrenbok den här veckan. :-)

Klimakteriehäxan sa...

Jag tog också med Ensamma Mamman - tror att Torudd gjort en verklig insats med den!

Amoroso- Nu vill jag sjunga dig milda sånger sa...

Vad härligt att höra om "övergångsböcker" för min del var det Joy Fielding böckerna.. :-) De betyder fortfarande något speciellt !