06 mars 2008

Redaktionsmötets dilemma

Varje torsdag har vi redaktionsmöte på jobbet. Men egentligen kanske det vore mer korrekt att kalla det läsredovisningsmöte. Det är nämligen då vi går igenom och redovisar de böcker/manus vi läst under veckan och funderar och planerar kring om, hur och när vi ska presentera dem i bokklubben. På det här viset får vi oss till livs en massa böcker vi inte själva läst och det är ju bra och nödvändigt ur arbetssynpunkt, för det vore ju en omöjlighet att alla av oss läste alla böcker. Men samtidigt blir det ju lite trist ibland för våra redovisningar innehåller oundvikligen en massa spoilers som gör det mindre intressant att läsa boken ifråga. Så var det idag när en av mina kolleger berättade så inlevelsefullt om en bok som verkar jättespännande. Och jag skulle nog vilja läsa den, men samtidigt vet jag ju i princip allt som händer i den och framför allt så vet jag hur den slutar.

intressant.se

4 kommentarer :

Lisa sa...

Förlåt då! Men jag berättade faktiskt inte allt. Det finns många juicy detaljer jag lämnade ute. Men du har rätt, det är faktiskt väldigt irriterande det där.

Magica de Hex sa...

Som tur är har jag "en mycket liten hjärna" och ett otroligt kort kom-i-håg så mig gör det inte så mycket! Jag läser med stor behållning ändå!

ka sa...

Men åh! Vad är det för bok ni pratar om?!
//Barnensbokklubbswannabe

AnnCharlott sa...

Hej du Barnensbokklubbswannabe! Boken heter The hunger games och är skriven av Suzanne Collins. Jag vet inte riktigt när den kommer ut på svenska. Det är en framtidsdystopi och den verkar superspännande. Tre böcker ska det visst bli.