25 mars 2008

Sista bokfemman

Nu har Malin lagt ut sin sista bokfemma. Lite sorgligt känns det allt, men jag förstår henne. Man ska sluta när det är som bäst. Ämnet är valfritt och man ju kunna tro att det är extra lätt, men jag tycker nästan att det gör det svårare. Som när man skulle skriva uppsats i skolan och fick skriva om precis vad som helst. Efter en del funderande har jag bestämt mig för att min bokfemma ska handla om fem Vill ha mer. Fem böcker/historier som jag känner att jag vill ha mer av.

1. Timmarna av Michael Cunningham. Denna fantastiska bok som sen blev en lika fantastisk film. Jag vill ha mer av alla de tre kvinnornas berättelser, men framför allt vill jag veta mer om Laura Brown. Jag vill veta allt om henne och vilka tankar som ledde fram till de beslut hon fattade i sitt liv.

2. Majas morsas kompis sambo av Katarina Kieri. Jag vill att hon skriver en hel roman om varenda en av de noveller som denna bok innehåller.

3. Millenium-trilogin av Stieg Larsson. Jag skulle gärna ha velat följa Lisbeth Salanders vidare öden och äventyr i ytterligare några böcker.

4. Blonde av Joyce Carol Oates. Man kan ju fråga sig varför jag vill ha mer av den boken. Den är tjock så att det räcker till och det tog mig också ganska lång tid att läsa den, men när jag läst den kunde jag inte släppa den. Mina tankar uppehöll sig kring vad i boken som var sant och vad som var påhitt.

5. Sen kan jag ju inte lämna in den allra sista bokfemman utan att nämna min stora favorit Jeanette Winterson. Där vill jag egentligen ha mer av allt. Eller helt enkelt fler böcker. Men om jag ska vara lite mer specifik så skulle jag önska en fortsättning på Det finns annan frukt än apelsiner.

Läs även andra bloggares åsikter om

2 kommentarer :

*Malin* sa...

Grymt bra val av tema! Men vad svårt att begränsa sig. Det finns en massa böcker som jag hade velat se en fortsättning på. Samtidigt finns det ju en liten risk med det. Tänk om fortsättningen förstör det man själv byggt upp i tankarna? Jag hade gärna sett hur det gick för karaktärerna i Pride & Prejudice och The Horse Whisperer. Men bara om det blev så som jag vill... :-)

AnnCharlott sa...

Jag håller med dig, man kan ju inte vara säker på att Mer alltid är lika med Bättre.