29 maj 2008

Stieg Larssons testamente

Det är ganska intressant att notera att detta med Stieg Larssons testamente helt plötsligt genererar artiklar i både DN och SvD efter ett inslag i Uppdrag granskning. Med rubriken (i bägge tidningarna faktiskt) "Stieg Larssons testamente hittat" får man lätt intrycket att detta skett nyligen. Men det hittades redan 2004 så någon nyhet är det knappast och inget giltigt testamente heller eftersom det inte är bevittnat. Så den tänkta mottagaren - Kommunistiska Arbetarförbundets Umeåavdelning - kommer inte att kunna inkassera några pengar. Uppdrag granskning uppehåller sig inte heller så mycket vid detta testamente, som för övrigt skrevs i slutet av 70-talet, däremot är programmet en sorglig sannsaga om en tragisk arvstvist.

Läs även andra bloggares åsikter om , intressant.se

2 kommentarer :

Matilda sa...

Ja jag tyckte att det tog lite onödigt mycket plats i tidningen särkilt eftersom detta hände för länge sedan och dels för att det inte är giltligt då det inte är bevittnat. Men jag instämmer att det är sorgligt att en sambo inte får ärva något alls om man inte skrivit ett testamente där detta står.

Anonym sa...

Allt som sägs och skrivs är ju från hans sambos synvinkel. vem vet vad egentligen stieg vill, med tanke på att han uppenbarligen vid ett fler tal tillfällen nekat att skriva testamenta till hennes förmån.