27 maj 2008

Det är väl ändå inte möjligt?

Nyss hörde jag av en kollega att hennes dotter berättat för henne att det enda ämne man kan välja bort om man går lärarutbildningen är ... pedagogik. Nu förtäljer inte historien vilken lärarutbildning detta rör sig om, men ändå. Snälla ni, rätta mig! För jag hoppas att detta är fel. Att det föreligger något missförstånd. För detta kan väl ändå inte stämma??!!

Om läraryrket i DN, SvD

3 kommentarer :

svartanova sa...

Nu är det i och för sig tre år sedan jag tog min lärarexamen på Nya lärarutbildningen, men vad jag vet har upplägget inte ändrats sedan dess. Jag tittade på HLK.se (Lärarhögskolan i Jönköpings sajt)och kursplanerna där verkar se likadana ut nu som då, vilket betyder att pedagogiken (eller Allmänna utbildningsområdet som det kallas på HLK)definitivt inte är valbar utan i högsta grad obligatorisk. Det är det gemensamma för alla sorters lärare. Jag skulle gissa på missförstånd.;)Har någon en annan förklaring så är jag också intresserad av att få veta den.

klara sa...

Rapport från nuvarande student på annan lärarutbildning då - absolut inte valbart med pedagogiken. Det är det "enda" som verkligen är ett måste. Det låter ju helknäppt annars! Att kunna välja bort det som gör en lärarutbildning till ngt annat än bara ämnesstudier. Låter som ett miss-förstånd/-uppfattning i mina öron.

AnnCharlott sa...

Tack det var precis det här jag ville höra. Nu känner jag mig trygg. Där ser man hur lätt missförstånd kan leda till att felaktiga rykten uppstår.