04 juli 2008

Alla dessa lappar



Jag sitter och bläddrar i David Batras bok "Den som inte tar bort luddet ska dö!" en underhållande bok med en samling med alla dessa lappar som sitter i tvättstugor, trappuppgångar, på arbetsplatser med mera.

Det får mig att tänka på anslaget ovan (dålig bild jag vet) som satt på insidan av dörren på vårt hotellrum i Nairobi. Man börjar med att påpeka att Nairobi inte är farligare än de flesta andra städer i världen (vilket är fel, Nairobi anses vara en av Afrikas farligaste städer) för att sedan rada upp en mängd varningar för vad man inte bör göra i staden.

Man ska hålla hårt i väska och kamera. Man ska undvika att ha smycken som till exempel halsband på sig när man är ute på gatorna. Man ska akta sig för folk som kommer och frågar om vägen eller erbjuder sig att hjälpa till. Man ska helst inte vistas ute mellan 18.00 och 6.00 och om man måste ut mellan dessa klockslag bör man ta taxi. Med mera med mera.

3 kommentarer :

Anonym sa...

Oj, då vill jag nog inte åka dit :/

Matilda sa...

Samtidigt är det ju saker man ska akta sig för i nästan varje stor europeisk stad...

Plus att det hade ju varit konstigt om de hade skrivit "det här är väldens farligaste stad, vi rekommenderar er att inte lämna byggnaden för er egen säkerhet!"

hoppas du haft en fin helg!

Anonym sa...

Spana även in Kjell Dahlins "Anslaget - en bok med annorlunda annonser" om du gillar skön humor. Han har satt upp egna fejkade, bisarra, skruvade och humoristiska annonser över hela Sverige. Annonserna har varit knutna till ett specifikt mobilnummer bara för att se vad folk ska tala in på dess mobilsvar, eller lämna för SMS på dessa ironiska annonser!!! Läs mer på förlagets sajt www.lillemansmultron.se

Skitskoj!!
Eva