02 juli 2008

Älvsjömässan startar bokmässa

Jag läste precis att Älvsjömässan planerer en bokmässa i november nästa år. Den ska heta Bokens dagar och tanken är att den ska bli årligen återkommande. Är det så att Stockholm inte riktigt kan förlika sig med att Göteborg "snodde" bokmässeriet som generear en massa uppmärksamhet och hotellnätter? Men just någon jätteökning i hotellnätter blir det nog inte även om den nya Stockholmsbaserade mässan skulle bli succé. De flesta bokförlag finns ju i Stockholm.

Någon konkurrent till Göteborgsmässan ska det enligt Mikael Hagander inte bli. Bokens dagar ska vara helt inriktad på den vanliga bokläsaren. Inte så mycket fokus på bibliotek och skolor alltså. Men annars tycker jag att bokmässan i Göteborg mest handlar om att locka så många som möjligt till sin monter med hjälp av författarsigneringar och hoppas att besökarna köper så många böcker som möjligt.

Eftersom Barnens Bokklubb alltid har monter i Göteborg är väl risken/chansen stor att vi hamnar på Bokens dagar också. Något jag ser fram emot med blandade känslor. Det är roligt att jobba på mässa. Det är jobbigt att jobba på mässa.

4 kommentarer :

Anonym sa...

Bokens Dagar kommer att gå på Stockholmsmässan.

Anonym sa...

Stockholmsmässan, Älvsjömässan, Stockholmsmässan i Älvsjö. Kärt barn har många namn. Ingen stor grej.

Magica de Hex sa...

Läste också om denna nyhet detta med lite bävan ...

Anonym sa...

Tycker det är toppen. Alla som inte är i branschen har inte möjlighet att åka till Göteborg.