21 november 2008

Observationer på en buss

En välfylld buss någonstans i Stockholm. Många blir utan sittplats och får nyttja ståplats. På ett säte sitter en kille på yttersätet utan att göra minsta ansats att maka sig in till innerplatsen. Ombord kommer en kvinna som resolut banar sig fram mot killen och tydligt visar att hon vill kliva in och sätta sig. Killen reser sig upp för att släppa in henne och hon sätter sig ner. På ytterplatsen.

2 kommentarer :

Matilda sa...

usch ja, man ser det nästan varje dag... Härrom veckan åkte jag en buss med en hel dagisklass. En kvinna kom ombord och tyckte att några barn kunde stå så att hon kunde sitta för hon hade trillat på bussen innan. Dagisfröknarna menade på att de inte kunde låta barnen stå utan att någon annan i bussen fick ställa sig upp. Diskussionen var väldigt livlig, men ingen annan reste på sig... Sånt gör mig så arg! Själv stod jag och kunde därför tyvärr inte erbjuda en plats till kvinnan (som dock var något otrevlig i tonen)

AnnCharlott sa...

Man skulle kunna skriva spaltmeter om sånt som händer på bussarna i Stockholm. Igår bevittnade jag ett upprört ordutbyte mellan en mamma med barnvagn och en äldre kvinna. Jag stod en bit ifrån så jag vet inte riktigt vad det rörde sig om utan men det var väl något om att inte släppa fram varandra (oklart dock vem som blockerade för vem).