22 maj 2009

För rolig för de små?


Fick höra att nattlampor typ den på bilden ovan har förbjudits för att de är för roliga. Risken anses för stor att barnen tror att det är en leksak och elartiklar ska man inte leka med. Det är förvisso alldeles sant att elartiklar inte lämpar sig för lek och då skulle man kunna tänka sig att nattlampor förbjuds helt och hållet men så är inte fallet. Om jag förstått saken rätt är det bara de roliga nattlamporna som förbjuds. Då undrar vän av ordning vem eller vad som avgör om en lampa är rolig eller ej? Tänk om någon skaffar en nattlampa utan mönster och bilder, en lampa som bara avger ett svagt - låt säga - gult sken. Och tänk om barnet i den familjen tycker att ett svagt gult sken är jättekul.

4 kommentarer :

Magica de Hex sa...

Hur man än gör så har man ändan bak skulle man kunna sammanfatta det hela med!

Speja sa...

Ja, precis. Och försök som vuxen att lista ut vad ett litet barn tycker är kul eller intressant...då får man nog ta med det mesta i universum;)

Matilda sa...

Som barn brukade jag roa mig med att pilla sönder en sänglampa. Särskilt rolig var den väl ändå inte... Man kan ju dumförklara det mesta sakerna, men nånstans får man väl dra gränsen. Jag tittar ju hellre på en vacker fågel som nattlampa än den där neutrala som inte ger någon alls fantasi till nattdrömmen. Å andra sidan har jag aldrig begripit mig på nattlampor, men så är jag inte mörkrädd heller.

Svantana sa...

Tycker det verkar vara ett vettigt förbud. Det finns ju så mycket kul grejer för barnen ändå. Vi hade en "neutral" nattlampa till något av våra barn. Det funkade jättebra, när barnet någon gång vaknade mitt i natten och kände sig vilsen.