22 januari 2010

Never ending story?

Bråken kring Stieg Larsson tycks aldrig ta slut. Först valsade arvstvisten runt i medierna i några års tid nu. När rapporteringen kring den klingat av kan man läsa att Stieg Larssons far och bror anmäler tv-programmet Uppdrag granskning till Granskningsnämnden för radio och tv för bristande objektivitet. Anmälan avser ett program från maj 2008 om arvstvisten.

Ungefär samtidigt som detta står att läsa så kommer Kurdo Baksis bok och så är bråket i full gång igen. Den här gången är det sambon Eva Gabrielsson med flera som rasar mot den bild Baksi ger av Millenniumförfattaren.

Och nu kommer som det senaste [men säkert inte sista] inslaget i denna följetong anklagelser om att Stieg Larsson inte skrev Millennium-böckerna själv. DN-reportern Anders Hellberg hävdar att Stieg Larsson inte kunde skriva och framför teorin att han fick hjälp av sin sambo. Något som Larssons förläggare Eva Gedin hävdar är rena nyset.

Så vad ska vi tro om allt detta? En konspiration där alla inblandade antagonister kommit överens om att se till att hålla bråket [och därmed intresset för böckerna] vid liv? Nej, det tror jag väl egentligen inte. Men ibland kan man ju inte låta bli att undra.

Inga kommentarer :