05 mars 2010

Karamellens ord

Ibland har man lyckan att få ett manus i sin hand som bara är "wow". Precis så kändes det när jag började läsa Karamellens ord som inte har kommit ut än. Men jag rekommenderar alla att hålla utkik efter den när den kommer för det är en så fin och rörande berättelse att jag blev alldeles tårögd.

"En gång fanns det en döv pojke som älskade en kamel". Så börjar berättelsen om Kori. Det är så han heter den döva pojken. Men själv tänker han att han heter "Läpparna runda, Munnen utdragen". När Kori första gången träffar Karamellen [det är så han kallar sin älskade kamel] tycker han att den rör läpparna precis på samma sätt som hans mamma gör när hon talar till honom, "Läpparna runda, Munnen utdragen". Kori besöker Karamellen varje dag efter skolan och i kamelens munrörelser läser han in vacker poesi som han nedtecknar. och den här boken är så vackert och poetiskt skriven att det är som poesi i sig.

1 kommentar :

Anonym sa...

Thank you, Charlotte. You touched me, and if I go to Sweden in autumn to talk about "Karamellens Ord", I'd like to meet you...
Gonzalo Moure
mouregonzalo@telefonica.net