26 oktober 2011

Wordfeud får ny ordlista

Jag läste att Wordfeud ska börja använda SAOL som ordlista. Inte så kul tänkte jag först. Jag är ganska förtjust i dagens smått anarkistiska form. Man kan testa sig fram, vara lite "wild and crazy" i sitt ordbyggeri. Ibland går det hem, lika ofta funkar det inte. Nu kanske det inte blir så stelbent ändå med nya ordlistan. Wordfeud låter oss användare rösta om hur ordlistan ska användas, vilka former som ska tillåtas. Här kan man rösta. Och än så länge ser resultatet av omröstningen lovande ut.

3 kommentarer :

Anonym sa...

Jag måste undra över påståendet "lika ofta går det inte". Jag har fått nästan alla mina ord godkända. Därför är jag ofantligt nyfiken på vilka ord som Wordfeud har underkänt. Om vartannat ord underkänns, så kan du väl ge några konkreta exempel?

AnnCharlott sa...

Nu tror jag att du kanske missförstår mig. Det jag menar är att i den nuvarande versionen går det ibland att lägga olika ändelser på ord på ett sätt som saol knappast skulle godkänna, men det är inte alltid det fungerar. De ord jag inte får godkända är alltså sådana där jag varit lite för "kreativ". Det jag egentligen blir mer förvånad över är vilka ord som faktiskt godkänns ibland som menads och rops för att nämna några.

Anonym sa...

Hur tycker du det fungerar med de nya ordlistorna?

Den "strikta" listan tycker jag är svår och lite tråkig att använda. Men den "ostrikta" SAOL-listan är dubbelt så anarkistisk som den tidigare Wordfeud-ordlistan. T.ex. fungerar "menads" och "rops" enligt SAOL, liksom LUEN, PIS, NIES, SCH, UH, ÅH, ABC, BAJ, KEMAD, NEKS, GÅT osv. Den böjda ordlistan har på tok för många genitiv och konstiga ord för att spelet ska kännas meningsfullt för mig...