18 januari 2013

Skolavslutning

Igår var det sista kurstillfället på min e-bokskurs [buhuu] och det var dags för redovisning och genomgång av våra projektarbeten. Lika roligt och lärorikt som det var att göra det egna arbetet, var det att se och höra studiekamraternas presentationer. Få ta del av deras idéer och tillvägagångssätt, höra om vilka problem de stött på under vägen och hur de löst dem.

När redovisningarna var avklarade var det läge att avrunda med en öl och lite eftersnack. Vi var alla rörande överens om att det varit en både superkul kurs och att vi alla bidragit på olika sätt. Att vi lärt oss nästan lika mycket av varandra som av lärarna - och detta inte menat som något kritik mot dem. De har varit riktigt bra, men eftersom detta är ett relativt nytt område så dyker det hela tiden upp nya frågeställningar och funderingar kring hur man ska kunna lösa olika delar i processen. Det finns flera vägar att konvertera bokens innehåll till epub och alla har de sitt eget sätt att generera kod, vilket naturligtvis påverkar hur resultatet bli i de olika e-boksläsarna, i sin tur har olika sätt att tolka koden. Så även om idpf's standard finns så är den långtifrån genomförd fullt ut.

Förhoppningsvis kommer åtminstone några av oss att fortsätta hänga ihop i någon form av löst sammansatt nätverk, för jag tror att vi även framöver kan dra nytta av våra olika bakgrunder och ingångar till e-boksmakeriet.

2 kommentarer :

Matilda sa...

Kul!
Blir det en fortsättningskurs nu eller rakt in i publiceringsvärlden?

anneskreative sa...

Gratulerer med gjennomført kurs,,,,,Klem til deg.