11 september 2007

Astrid Lindgren-kväll

Igår hade vi Astrid Lindgren-kväll för Barnens Bokklubbs medlemmar. Intresset var stort. Först var det en vandring i "Astrids fotspår" med Lena Törnqvist som guide. Vandringen gick till olika platser i Stockholm som figurerat i Astrids böcker.

Kvällen fortsatte i våra lokaler där vi bjöd på något att äta och dricka. Och där berättade Susanna Hellsing intressanta saker om Astrid Lindgren. Både om den privata Astrid och om redaktören och förlagschefen Astrid Lindgren. Susanna berättade så personligt och fint om Astrid. När Susanna var liten gick hon ofta och besökte Astrid Lindgren som alltid tyckte om att umgås med barn och som tog sig tid. Som författare bestämde sig Astrid tidigt för att det var för barn hon ville skriva, för det är där - i mötet mellan barnet och berättelsen som mirakel uppstår. Som redaktör och förläggare sa Astrid att hon inte kunde så mycket om förlagsbranschen, men att hon alltid kände igen en bra bok när hon läste den.

Andra bloggar om: , intressant.se

1 kommentar :

Bokidioten sa...

Vad roligt det låter! Att få lära sig mer om Astrid på ett sådant sätt låter kul. Såna gånger blir jag så avis på "er stockhomare". Här i Linköping är det brist på den typen av evanemang, tyvärr!