23 maj 2007

Och manushögarna de bara växer och växer...

På mitt jobb har vi ett skåp med de manus som kommer in till oss, och som ännu ingen av oss hunnit läsa. För det mesta är där ganska prydligt och välordnat, och vi hinner läsa manus i ungefär samma takt som de kommer in till oss. Men vissa perioder svämmar det över av manus inne i skåpet. Och nu är det en sådan period. Och för att göra det lite mindre stökigt i skåpet bär vi alla hem en bunt manus, och så ligger dessa manus och svämmar över på våra sängbord istället.

6 kommentarer :

Fröken Nina sa...

Hm... Ni "hyr" aldrig in folk utifrån som får läsa?

AnnCharlott sa...

På sätt och vis gör vi det. Vi har en jury (lärare, litteraturvetare, pedagoger) som läser de böcker vi överväger att ha som månadens utvalda bok. Och så har vi en läsepanel bestående av medlemmar mellan 10 och 15 år. Men vi läser ändå alla böcker innan de går ut till juryn eller läsepanelen.

Magica de Hex sa...

Jamen manus är ju vårt liv de se ...

Matilda sa...

Ditt råd är alltså att vänta ett tag med att skicka in sina manus? Om man mot förmodan skulle ha någon liggandes här hemma? (vilket jag nog har, kanske, möjligen...) ;)

AnnCharlott sa...

Matilda, om du har manus hemma tycker jag absolut att du ska skicka det eller dem till något förlag. Om dina manus är barn- eller ungdomsböcker är Rabén & Sjögren, Bonnier Carlsen och Opal tre förlag med stor barnboksutgivning. De manus vi läser här hos oss kommer via bokförlagen.

*Malin* sa...

Vilket roligt jobb - att få läsa manus! Jag har en fd elev som håller på o knotar ihop en egen bok o det är helt fantastiskt roligt att få läsa.