02 januari 2008

Nästa generation Potter ... eller?

När sista boken om Harry Potter släpptes i vintras satt jag och en kompis och spånade kring en eventuell fortsättning. Vi var rörande överens om att det nog inte skulle bli någon mer bok om Harry men kanske om hans barn. Och idag läser jag i DN att Rowling har skissat på Harry Potters släktträd där det avslöjas att han och Ginny gifter sig och får tre barn. Samtidigt förnekar hon att detta släktträd ska tolkas som att det kommer att bli flera böcker om Harry Potter. Men enligt SvD lär hon ha sagt att hon kan tänka sig att skriva fler böcker i Harry Potter-serien, men inte med Harry som huvudperson och inte än på tio år. Så vem vet, kanske jag och min kompis inte var helt fel ute när vi fantiserade kring en fortsättning med Harrys barn i centrum.

Andra bloggar om: , , intressant.se

5 kommentarer :

Fröken Nina sa...

Precis min tanke när jag stängde sista boken, att det här öppnar för fler böcker...

Mattias sa...

Det kan ju tänkas att det blir som i StarWars att andra författare tar vid där orginal författaren inte vill.

Bokidioten sa...

ha, hon tänker alltså göra en Wallander! Lite fusk, tycker jag.

Sarah D sa...

Jag tror inte att hon gör det, eftersom hon är dementerat ryktet om fler böcker som utspelar sig i Harrys värld. I en intervju så sa hon att om det kommer en åttonde Harry Potter bok så kommer den att bära den snitsiga titeln "Harry Potter och medelålderskrisen", vilket jag tycker säger allt.

Jag hoppas verkligen att hon inte skriver fler böcker, för vad skulle kunna hända? Då måste hon uppfinna en ny skurk, och det skulle bara vara så... dåligt.
"Åh, den ondaste av alla trollkarlar har dött, men vänta! Vad är det jag ser, en ny ondare trollkarl har trätt fram".

Jag hoppas att hon håller sig till sitt utlovade HP-lexikon :)

Pernilla sa...

Jag tycker inte heller att hon ska skriva fler skönlitterära böcker för som sagt skulle det vara jätte dumt om det skulle komma en till "ondare trollkarl" men hon skulle kunna skriva en lite mer fakta aktig bok om Harry Potter världen och vad som hände sen och lite mer om vad som hände tidigare. Det skulle vara väldigt intressant.