15 september 2010

Reckless Release

Igår hade jag förmånen att få gå på releasefest både i Stockholm och i New York. Dessutom ingick en intervju i Los Angeles. Låter konstigt kanske? Men med den moderna tekniken är allt möjligt. I Stockholm var det Palatset som i samarbete med bokförlaget Opal anordnade releasefest för Cornelie Funkes nya bok Reckless. Den hade världspremiär igår och liknande fester ordnades på tiotalet platser runt om i världen. Bland annat i New York, där Cornelia Funke själv deltog, som sände live via nätet och därför kunde vi delta i två fester.

På Palatsets releasefest var det barn och ungdomar som stod i centrum. Vilket inte alltid är fallet och det var en ynnest att som vuxen få bli bjuden. Det bjöds på buffémat och godis och bubbelvatten [av det alkoholfria slaget]. Och så bjöds det på storartad underhållning. De duktiga ungdomarna från Palatsets bok- och teatergrupper hade iscensatt fyra scener ut boken där högläsning ur boken varvades med korta dramatiseringar. Mycket effektfullt och skickligt. Läs mer och kolla bilder och filmer på Palatsets egen sajt.

PS. för er som inte vet så är Palatset ett kulturaktivitetshus för barn och ungdom som kommer att öppnas på Riddarholmen i Stockholm 2011, men som redan har tjuvstartat sin verksamhet i provisoriska lokaler i Gamla stan.

Inga kommentarer :